fbpx

Het is december! De feestdagen staan voor de deur.  Je bent gezond en bewust bezig met eten maar hoe zorg je er voor dat je nog steeds verantwoord bezig bent zelfs tijdens de feestdagen?

Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet zodat je de feestdagen vol plezier kan beleven en genieten van al dat lekkers en hoe je jouw eigen borrelplank op een gezonde manier kan samenstellen.

  • Bedenk bij een feestje altijd van tevoren welke keuzes je gaat maken. Bijvoorbeeld een stukje taart óf een paar lekkere hapjes. Neem niet alles, geniet met mate! Kies iets uit wat erg lekker is, dan is de keuze het waard. Eet nooit iets omdat de omgeving aandringt.
  • Is er ‘avonds een feestje? Eet thuis gewoon gezond en voldoende. Met een volle maag heb je minder ‘lekkere trek’ en dat verkleint de kans op teveel snacken.
  • Vraag eventueel of de gastheer/vrouw ook wat gezonde snacks op tafel kan zetten, zoals worteltjes, komkommer, paprika, radijsjes of kerstomaatjes. Optioneel: met een mager dipsausjes kwark of yoghurt.
  • Bij het eten in een restaurant, vraag de ober om de saus apart te serveren. Je kun t zelf een gezonde hoeveelheid bepalen.
  • Drink koffie of thee als dessert en geniet van de gezelligheid!

Een gezonde borrelplank? Dat is mogelijk met een beetje creativiteit en de juiste vervangingen.

Origineel: Borrelnootjes
Vervanging: Ongezouten notenmix of geroosterde kikkererwten

Origineel: Stokbrood met een kant-en-klare- salade
Vervanging: Rauwkost met hummus

Origineel: Worst
Vervanging: Verse vis zoals zalm, tonijn forel of garnaaltjes

Origineel: Aioli op mayonaise basis
Vervanging: Zelfgemaakte knoflooksaus met een yoghurt-basis

Ook met fruit kun je veel kanten op: vul je plank aan met verse vijgen, rood fruit druiven en partjes meloen of appel.

Zo zie je hoe variatie op een borrelplank een heerlijke basis kan zijn voor een gezellige avond! Hoe ga jij jouw borrelplank samenstellen?

Maak je gebruik van Bodysupport? Vraag aan jouw coach voor een speciaal feestdagen menu. Dit menu is voor 5 dagen, hierin staan diverse producten en recepten die meer gegeten worden tijdens de feestdagen dan op een normale doordeweekse dag.

Bij Tino Hoogendijk maken wij gebruik van Bodysupport, hiervoor hebben wij meerdere Bodysupport coaches (Jeroen, Paquita & Karin). Neem direct contact op met je coach of maak een afspraak bij de receptie voor een intake.